Inwoners Zaanstreek



Afbeelding
Jan Dirks Kist en Lijsbeth Volkers Bobbeldijk




Man Jan Dirks Kist [79095] 16,24,821

        Geboren:  - Graft
        Gedoopt: 25 December 1737 - Graft 821
      Overleden: 30 Mei 1801 - Wormerveer 821
       Begraven: 
       Huwelijk: 28 Juli 1765 - Wormerveer 17

Gebeurtenissen uit het leven waren:

• Geboortegegevens: zijn ouders waren Dirk Kist en Trijntje Louris. 821

• Notarisakten: 821 Jan leent op 4-8-1773 ƒ 200.- van Pieter Vis..
Jan Kist, woonagtig alhier, mij notaris bekend, dewelke bekende wel ende deugdelijk schuldig te weezen aan ende ten behoeven van Pieter Vis, meede alhier woonagtig, ofte den wettigen toonder deezes, de somma van twee hondert guldens, spruijtende uijt geleent geld, derhalven renuncieerende de exceptie van on aangetelde gelden beloovende hij comparant dezelve te zullen restitueeren, hijden over zes jaaren bij verdere prolongatie op vermaening, mits in laast gemelde gevallen elkanderen drie maanden bevorens waarschuwende en inkiddels van gemelde somma van twee hondert guldens, interessen te zullen betaalen tegens drie guldens van ieder hondert in 't jaar, aanvang neemende op heden en zullen blijven lopen tot de volle effectueele voldoening van gemelde hooftzom toe, verbindende hij comparant daar voor zijn persoon en goederen als naar rechten..
Aldus gepasseerd ter comptoire van mij Notaris, ter presentie van Pieter Stuurman en Poulus Voorn als getuijgen.Bron: 5736/66..

• Notarisakten: 821 Op 19-7-1765 wordt een huwelijkscontract opgemaakt tussen Jan en Lijsbet, bron 5914/54..
Jan Kist, meerderjarig jongman en bruijdegom ter eenren, ende Lijsbet Volkers, weduwe en bruijd ter andere sijden, woonende tot Wormerveer, mij notaris bekend, te kennen gevende dat tussen haar was beraamt en beslooten een Christelijk huwelijk, omme sulkx met den eersten in des Heeren vreesen te doen voltrekken dan dat alvoorens tussen de comparanten beslooten en vastgestelt eenige conditiλn en voorwaarden, bestaande deselve in deese na volgende te weeten:
Eerstelijk verclaarden de aanstaande egtgenooten tot onderstand van haar huwelijk te sullen in en aanbrengen alle sodanige goederen en effecten als een ieder van haar in ijgendom reets sijn besittende, en die staande huwelijk van de een of anderen sijden bij weegens van erfenis of legaat mogten op of aan comen, waar van gemaakt sullen moeten werden twee staeten of inventarissen, dewelke bij bijden de aanstaande egtgenooten sullen moeten werden ondertekent en dewelke van die kragt en waarde sullen moeten werden gehouden als of deselve in deese meede waaren geschreeven..
Ten tweede dat van de voornoemde aan te brengenen en staande huwelijk op te stervene goederen geen het alderminste gemeenschap plaets sal hebben als hebbende de aanstaande egtgenooten die gesecludeert en uijt geslooten bij deesen..
Ten derden dat aangaande winst en verlies staande huwelijk vallende tussen de aanstaande egtgenooten gemeen sal sijn en ieder voor de helft genoten of gedragen sal werden..
Alle 't geene voornoemd staat verclaarden de comparanten te weesen haar huwelijkx contract, beloovende 't selve te sullen nacomen en malkanderen 't effect daar van te sullen doen en laeten genieten, onder verband van haar persoonen en goederen als naar rechten..
Aldus gepasseert tot Saandam voornoemd ter presentie van Jochem Claesen en Claes Jochemse als getuijgen




Vrouw Lijsbeth Volkers Bobbeldijk [88128] 16,24,54

          Alias: Lijsbeth Volkers, Lijsbeth Volkerts
        Geboren: 1731 - Bobeldijk
        Gedoopt: 3 Juni 1731 - Berkhout 822
      Overleden: 26 September 1807 - Wormerveer 822
       Begraven: 

 Andere partner: Adrianus Barents Alting [94322] (1726-1763) 16,24,54 - 14 Juli 1753 - Wormerveer (Eerste huwelijk) 17,28

Gebeurtenissen uit het leven waren:

• Haar ouders waren Volckert Jans (beroep timmerman) en Neeltje Claas.

• Lijsbeth was gereformeerd.lijsbet is op eigen belijdenisse aangenomen te wormerveer in 1753, samen met haar man adriaan barendsz. altink. in 1762 en 1776 woonde zij op het schoolpad.. 28,822

• Op 30 Mei 1801 is te Wormerveer een Notarisakten 821 opgemaakt. Bron 6450/26, Lijsbeth Volkerts, wed. en eenige geinstitueerde erfgenaam van wijlen haar vooroverleden man Jan Kist, wonende te Wormerveer, mij notaris bekend, dewelke verklaarde verkogt te hebben en dien volgens te cedeeren en in vollen vrijen eigendom te transporteeren aan en ten behoeve van de Heer Pieter Groot, wonende te Crommenie:
Een obligatie groot in capitaal duizend guldens ten lasten van het gemeeneland van Holland en Westvriesland ten comptoire der Stad Alkmaar staende ten name van Grietje Pieters, wed. Sijmon Lourisz. te Graft, verschijnende jaarlix 25 November zijnde fol 1678 nr. 20..
Een dito mede in capitaal duizend gulden ten lasten en comptoire als vooren ten naame van Marcelius de Jongh, gedateerd 15 Februarij 1708, verschijnende jaarlijks 15 februarij, folio 4212 nr. 20..
Aan welke obligatien zij transportante volgens de hier bij overgelegden extracten de behoorlijke eigendom heeft bekomen. Bekennende zij transportante zo van de capitale som als verschenen interesse van voorschreven obligatie ten vollen voldaan en betaald te zijn, quiteerende oversulx den Heer Kooper ten zaake voorsz. aanneemende en belovende het verkogte te zullen vrije en waaren, onder verband als naar Rechten. Gepasseerd te Wormerveer in presentie van Jan de Leeuw en Pieter Groen als getuigen..
Speciale procuratie door meer persoonen tot een zaak, november 1802, bron 6127/196..
Dirk Knip, Antje Knip weduwe Jan Gerritsz. Booij en Lijsbet Volkerts, weduwe Jan Kist, zijnde zij comparanten met en benevens Trijntje Volkerts, getrouwd met Cornelis Bobbeldijk, de eenige ervgenamen abintes tato van Jan Knip en Maritje Claas Bakker, indertijt echtelieden, onlangs te oostzaandam overleden, de comparanten te Uitdam en Wormerveer woonachtig, echter nu alhier present..
Dewelke verklaarden te constitueeren en machtig te maaken Willem Pommelijn, speciaal om in naam en van wegens hun comparanten te compareeren voor Schout en Scheepenen van Oostzaandam en aldaar wettig en na costume lovaal te cedeeren, transporteeren en in vrijen eigendom over te dragen aan en ten behoeve van Leendert Leenderts, hun comparanten aandeel in een huis en erv, staande en gelegen te oostzaandam op 't Rosendaal bij gemelde overledene echtelieden bewoond geweest, de behoorlijke b...van opdracht en quitschelding te......vrijwaringe (ook om aangifte te doen van...) te belooven en voorts daar omtrent alles meerder tegen te doen en verrichten dat nodig zal moeten bevonden, met belofte van approbatie, onder verband als na rechten..
Gepasseerd te Zaandam voornoemd in presentie van Cornelis Bookes en Cornelis Ouwejan als getuigen.

• Te Wormerveer is een Notarisakten 821 opgemaakt. bron 6128/62.Dirk Knip, ten eersten, Antje Knip weduwe Jan Gerritsz. Booij, tweeder, Lijsbet Volkerts weduwe Jan Kist ten derder, en Willem Sommelijn in qualiteit als ingevolge de procuratie op den 7 december 1802 ten overstaan van mij notaris en getuigen gepasseert, gemachtigde van Cornelis Bobeldijk, als in huwelijk hebbende Trijntje Volkerts, en in die qualliteir ter vierder of laaster zijde..
Zijnde hij Dirk Knip en Antje Knip de eenige ervgenamen ab intestato van wijlen Jan Knip, en zij Lijsbet Volkerts en Trijntje Volkerts de eenige ervgenamen ab intestato van wijlen Maritje Claas Bakker, en welke gemelde Jan Knip en Maritje Claas Bakker, inder tijd zijn geweest echtelieden, die bij hunne mutueele testamentaire dispositie op den.....ten overstaan van mij notaris en getuigen gepasseerd, hunne wederzijde vrienden en ervgenamen ab intestato, na doode den langstleevende tot hunne ervgenamen hebben gesubstitueerd..
De comparanten te Uitdam, Wormerveer en Oostzaandam woonachtig, doch nu alle hier present, te kennen gevende, dat gemelde Jan Knip en Maritje Claas Bakker, in der tijd echtelieden, bij hunne voormelde testamentaire dispositie over en weder tot ervgenamen hebben geinstitueerd, en na doode der langstleveevende hunne wederzijde vrienden en ervgenamen aan ieders zijde voor de helft gesubstitueerd, dat eerst en zal op den .......de voornoemde Jan Knip en vervolgens op den .......de voornoemde Maritje Claas Bakker, alhier te Oostzaandam zijnde komen te overlijden en hunne voornoemde testamentaire dispositie met er dood hebbende geconfirmeerd en bevestigd, de gezamentlijke ervgenamen dezelve boedel en nalatenschap hebbende aanvaard, en naar dat 't lijk van den laast overledene was ter aarde besteld, zoo door 't verkoopen van roerende en onroerende goederen en't verdeelen van eenige der laast gemelde, als meede van enige bij cas zijnde penningen 't ontvangen der kooppenningen, als meede de uitstaande crediten zo veel mogelijk 't daar en tegen wederom voldoen en betalen der doodschulden, mitsgaders de verdere schulden en lasten tot lasten des boedels zijnde hebben gered en tot liquiditeit en effenheid gebracht, en als nu genegen en geresolveerd zijnde 't nog overige onder elkanderen te scheiden en verdeelen en verklaren 't zelve te bestaan in 't volgende als door de comparanten gekochte.
Gelden en ter zomma van ƒ 12:15:-.
en aan contanten penningen ƒ 889:13:-.
uitmakende samen ƒ 902:28:-.
aan en mitsdien competeerd ieder Ό part ter zomma van ƒ 225:12:-.
daarop dan te verdeeling overgaande zoo werd Dirk Knip in voldoening van zijn Ό part ter zomma van ƒ 225-12- in vrijen eigendom toe en aanbedeeld, aan gekochte goederen ƒ 9:6:- en aan contante penningen ƒ 216:6:-, samen ƒ 225:12:-..
Antje Knip in den voldoening van haar Ό part ter somma van ƒ 225-12- in vrijen eigendom toe en aanbedeeld..
aangekochte goederen ƒ 1:15:-.
en aan contante penningen ƒ 223:17:-, samen ƒ 225:12:-..
Lijsbet Volkerts wed. in voldoening van haar Ό part ter somma van ƒ 225-12- in vrijen eigendom toe en aanbedeeld.
aan contante penningen ƒ 225-12-.
Willem Sommelijn werd voor rekening van zijn principaal als in huwelijk hebbende Trijntje Volkerts in voldoening van haar Ό part ter zomma van ƒ 225-12- in vrijen eigendom toe en aanbedeeld.
aan gekochte goederen ƒ 1:14-.
en aan contante penningen ƒ 223:18:-, samen ƒ 225:12:-..
blijvende alleenlijk gemeen en onverdeeld de cr....ten lasten van Jacob Lam, Grietje de Graaf en Willem Bas..
Met welke voormelde schifting, scheiding en verdeeling zij comparanten over en weder verklaren te neemen volkomen genoegen en contentement en mitsdien dan elkander te cedeeren zodanig recht, actie en eigendom, als zij te voren int gemeen daar aan hebben gecompeteerd gehad met belofte van vrijwaring zo des behoud en bij scheiding van gemeen geweest zijnde goederen en gelden gebruikelijk is en de wijle buiten 't voort niet maar gemeen of onverdeeld is gebleven, maar alles is geliquideerd en afgerekend, en een ieder zijn portie bekend te hebben ontvangen, zoo verklaaren zij comparanten elkander over en weder te quiteeren finaal en absoluut enige de minste.....onder afstand vant verdere van enige nadere of andere scheiding, herscheiding enen relief en voorts van alles ;t geene in prejuditie deze enigsints zoude kunnen strekken, onder verband als na rechten..
En is aan mij notaris als secretarie te Oostzaandam 't recht der collataale sucessie (erfenis in de zijlinie) van de boedels en nalatenschappen van Jan Knip en Maritje Claas Bakker, den lands verschuldigd, voldaan en betaald..
Gepasseerd te Zaandam voornoemd in presentie van Cornelis Booken en Cornelis Ouwejan als getuigen.



Kinderen
1 M Dirk Jans Kist [87463] 16,24,54,209,210

        Geboren:  - Wormerveer
        Gedoopt: 23 Februari 1766 - Wormerveer
      Overleden: 19 Mei 1811 - Wormer
       Begraven: 
        Partner: Sara Maartens Bakker [42117] (1765-1793) 16,24,38
            Huw: 6 Juni 1790 - Wormerveer 17,821. (Eerste huwelijk)
        Partner: Niesje Jacobs Dik [56345] (rond 1769-1850) 24,54,209,210,821
            Huw: 28 Juli 1799 - Wormer 97,821. (man volg. huw, vr. 1ste huw)



2 V Neeltje Jans Kist [83537] 2,6,24,33,54

          Alias: Neeltje Kitt
        Geboren:  - Westkrommeniedijk
        Gedoopt: 11 December 1768 - Wormerveer
      Overleden: 20 November 1840 - West-Knollendam
       Begraven: 
        Partner: Jacob Jans Boon [83536] (1775-1840) 2,6,24,33,54,821
            Huw: 4 Juni 1797 - West-Knollendam 821. (Eerste huwelijk)



3 M Louwris Jans Kist [75745] 24

        Geboren: 26 November 1771 - Wormerveer
        Gedoopt: 1 December 1771 - Wormerveer
      Overleden: 20 April 1776 - Wormerveer 7
       Begraven: 



4 M Louweris Jans Kist [75744] 24

        Geboren: 25 Juli 1777 - Wormerveer
        Gedoopt: 27 Juli 1777 - Wormerveer
      Overleden: 12 Januari 1782 - Wormerveer
       Begraven: 




Algemene notities: Vrouw - Lijsbeth Volkers Bobbeldijk

op de Bobeldijk. 822


Notities: Huwelijk

j.m. wed. alhier met betoog getrouwd 17


Overlijdensnotities: kind - Neeltje Jans Kist [83537]

Jacob Boon wd/ Westknollendam/ Herke Tulp, broodbakker, 42 jaar, buurman & Hendrik Pette, politie, 68 jaar, bekende.
Afbeelding

Aris Jans Stolp en Lijsebeth Jans Bobbeldijk




Man Aris Jans Stolp [7179] 5,6,13,27,54

        Geboren:  - Westzaan 86,150
        Gedoopt: 8 Augustus 1751 - Westzaan
      Overleden: 5 September 1836 - Wormerveer
       Begraven: 


          Vader: Jan Jans Stolp [58668] (1716-1765) 2,5,6
         Moeder: Guurtje Gerrits Holm [57904] (1719-1770) 2,5,6


       Huwelijk: 9 Oktober 1773 - Westzaan (Eerste huwelijk)

 Andere partner: Eefje Senten Otter [80071] (1743-1827) 24,54 - 11 Mei 1806 - Wormerveer (Volgende huwelijk) 97

Gebeurtenissen uit het leven waren:

• Doopgegevens: Neeltje Claas Claas

• Straat bij de doop: We.




Vrouw Lijsebeth Jans Bobbeldijk [27548] 5,6,13,27,54

        Geboren:  - Westzaan 86,150
        Gedoopt: 5 Januari 1749 - Westzaan
      Overleden: 10 November 1795 - Westzaan 7
       Begraven: 


          Vader: Jan Jans Bobbeldijk [3871] (rond 1715-      ) 5,6
         Moeder: Elisabeth Claas [3872] (rond 1719-      ) 5,6



Gebeurtenissen uit het leven waren:

• Doopgegevens: Maartje Jans

• Straat bij de doop: Zu.


Kinderen
1 M Jan Aris Stolp [2037]

        Geboren: 26 Juli 1774 - Oostzaandam 86
        Gedoopt: 
      Overleden: vσσr 1775 - Oostzaandam
       Begraven: 



2 M Jan Aris Stolp [78616] 24,54

        Geboren: 15 September 1775 - Oostzaandam 86
        Gedoopt: 
      Overleden: 2 November 1852 - Wormerveer
       Begraven: 
        Partner: Jannetje Adelaars de Ruiter [27428] (rond 1775-1846) 24,54
            Huw: 17 Mei 1807 - Wormerveer 97. (man volg. huw, vr. 1ste huw)



3 M Cornelis Aris Stolp [79148] 198

        Geboren: 
        Gedoopt: 5 Januari 1778 - Oostzaandam 198
      Overleden: vσσr 1781 198
       Begraven: 



4 M Cornelis Aris Stolp [86296] 5,6

          Alias: Cornelis Claas Stolp 1
        Geboren: 25 November 1781 - Oostzaandam 86
        Gedoopt: 29 November 1781 - Oostzaandam
      Overleden: 18 April 1859 - Zaandijk 198
       Begraven: 
        Partner: Maartje Claas Molenaar [57811] (1770-      ) 1,5,6
            Huw: 24 Februari 1799 - Westzaan 12. (Eerste huwelijk)



5 M Jacob Aris Stolp [35156] 5,6,13,27

          Alias: Jacob Arends Stolp, Jan Arie Stolp
        Geboren: 30 Maart 1784 - Westzaan 554
        Gedoopt: 4 April 1784 - Westzaan
      Overleden: 12 Mei 1842 - Koog aan de Zaan 554
       Begraven: 
        Partner: Neeltie Cornelis Otter [30839] (1774-1834) 6,13,14,27
            Huw: 13 November 1808 - Zaandijk. (Eerste huwelijk)



6 V Lijsbeth Aris Stolp [67373] 5,6

        Geboren: 12 Januari 1788 - Westzaan
        Gedoopt: 20 Januari 1788 - Westzaan
      Overleden: 
       Begraven: 



7 M Gerrit Aris Stolp [67371] 5,6

        Geboren: 18 November 1790 - Westzaan
        Gedoopt: 21 November 1790 - Westzaan
      Overleden: 
       Begraven: 



8 M Aris Aris Stolp [67370] 5,6

        Geboren: 7 Juni 1793 - Westzaan
        Gedoopt: 9 Juni 1793 - Westzaan
      Overleden: 
       Begraven: 




Overlijdensnotities: Man - Aris Jans Stolp

Eefje Otten wn Cornelis Swemmer, werkman, 39 jaar & Wouter Altink, werkman, 29 jaar, beide buren.


Overlijdensnotities: kind - Jan Aris Stolp [78616]

Jannetje de Ruijter wn/ Stijntje Lelievelt/ Warmoespad/werkman /
Afbeelding

Willem Egberts Bruineberg en Maartje Jans Bobbeldijk




Man Willem Egberts Bruineberg [26350] 38,209,210

        Geboren: 1769 - Egmond aan Zee 38
        Gedoopt: 
      Overleden: 
       Begraven: 
       Huwelijk: 6 Februari 1814 - Egmond aan Zee 38




Vrouw Maartje Jans Bobbeldijk [26351] 209,210

        Geboren: 1788 - Egmond op de Hoef 38
        Gedoopt: 
      Overleden: 
       Begraven: 



Kinderen
1 V Catharina Willems Bruinenberg [15975] 209,210

        Geboren: rond 1823 - Egmond aan Zee
        Gedoopt: 
      Overleden: 4 Juni 1894 - Zaandam
       Begraven: 




Notities: Huwelijk

Vader bruidegom Egbert Bruineberg Moeder bruidegom Trijntje Cornelis Duinmaijer Vader bruid Jan Bobbeldijk Moeder bruid Neeltje van der Nolle Nadere informatie beroep bg.: bakker


Overlijdensnotities: kind - Catharina Willems Bruinenberg [15975]

Theodorus van denEngh(wd)
Afbeelding

Jan Jans de Neef en Neeltje Jacobs Bobbeldijk




Man Jan Jans de Neef [87499] 16,24,54

          Alias: Jan Jans de Neeff
        Geboren:  - Wormerveer 28
        Gedoopt: 27 Januari 1726 - Wormerveer
      Overleden: 
       Begraven: 


          Vader: Jan Jans de Neef [88707] (rond 1690-vσσr 1736) 16,24,34
         Moeder: Aagje Maartens [88708] (rond 1702-1736) 16,24


       Huwelijk: 15 Januari 1764 - Wormerveer (man volg. huw, vr. 1ste huw) 17

 Andere partner: Aagje Cornelis Ridder [87502] (rond 1737-      ) 16 - 5 April 1767 - Wormerveer (Volgende huwelijk) 17

 Andere partner: Aaltje Cornelis Ruijter [80504] (1730-      ) 24,54 - 21 Maart 1767 - Westzaan (Volgende huwelijk) 28

 Andere partner: Aafje Cornelis Schaak [17250] (rond 1720-      ) 12 - 1748 - Westzaan (Eerste huwelijk) 12

Gebeurtenissen uit het leven waren:

• Opmerkingen bij de doop: Jan Jansz Neev Bakker.

• Huwelijkse gegevens: De impost bedroeg fl 15,00. 28




Vrouw Neeltje Jacobs Bobbeldijk [87500] 16

        Geboren: rond 1731 - Wormerveer
        Gedoopt: 
      Overleden: 
       Begraven: 



Kinderen

Notities: Huwelijk

wednr. j.d. 17




Startpagina | Inhoudsopgave | Achternamen | Naamlijst

Deze webpagina werd gemaakt op 15 April 2024 met Legacy 7.5 van Millennia